Sange til Nordens ild

- af Abelone Nissekone - den 8. juni 2020 14:52
Vi har lejrbål her
Vi har lejrbål her...

Vi spidser ørerne. Graver i arven af bortgemte sange egnet til rituel brug. Ser på hvor vi finder sangene. Hvordan vi lærer at huske tekst? Og hvordan vi deler og overleverer sange med pli, som rituelle sangbærere? Genfinder sange og sprog for urkraft og ånd. På nordiske sprog. Vi kan jo godt selv! Vi har både det rituelle og sangkraften i os.

Og vi lufter tænderne. Deler stemme, ånde og ånd. Hører sammen. Lærer en ny sang: ”Moder Jords stammesang”. En bøn om forbundethed i alle vore relationer. En uropførelse af fælles medbragt urkraft.

Tilsammans. Til ilden. En luftpost med kærlig hilsen til de næste syv generationer.
Hør vor bøn!

Alle kan deltage. Også store sangglade børn.

Sangbærerens værktøjskasse
Skab din egen rituelle sangbog. Begynd indsamlingen nu. Medbring lyttelapper. Bog med blanke sider. Pen. Måske en smart telefon der husker lyd. Rumpevarmer.

Om tovholderen og underviseren
Abelone Bregninge har en mangeårig baggrund som historiefortæller og arbejder med det levende ord. Hun ser sig selv som opdagelsesrejsende i et indre, symbolsk univers. Samler stumper af ben og gamle knogler i en åndelig og sproglig tradition, som er større end de fleste af os aner. Genfinder urkraft og gemt visdom fra børneværelset, i Nordens eventyr og myter og nordiske rødder. Om det at være menneske. Med ånde og ånd. Nye ord. Gamle ord. Toner. Til kraften. Til ilden. Til det nye årtusinde og de næste syv generationer.

Abelone er uddannet i ”Holotropic Breathwork” fra ”Grof Transpersonal Training” i 2000. Det giver hende en indsigt og forståelse for naturmytologiske samfunds brug af død- og genfødselssymboler i riter og myter. Symboler og metaforer som også lever mellem linjerne i Nordens trylleeventyr og mytologi, -  som poetiske landkort for livets kredsløb og den shamanistiske rejse. Abelone producerer desuden podcast til Radio Underjordisk, på Den2Radio. I reportage og levende fortælling rækker hun mikrofonen til passionerede fagfolk omkring Nordens oldtid.

Hjemmeside:
underjordisk.dk

Link:
Jeg hilser aser – Sange til Nordens ild

youtube.com/watch?v=jqr3L90vGuY

Sjamanens sang – Sange til Nordens ild
youtube.com/watch?v=jqr3L90vGuY

<<   Se flere artikler...
Copyright: GULDFUGLEN v/ Abelone Bregninge, Historiefortæller & podcaster
| Tel. +45 5121 2811 | Kontakt informationer |
Teknik: Tom Vilmer Paamand © 2020 | Design: How2get.net & ComputerArts.dk