Madam Grøn fortæller midsommereventyr med nordiske rødder

- af Abelone Nissekone - den 8. juni 2020 14:42
Madam Grøn er langt ude i skoven

Smager grønne øjne godt? Hvorfor er havet så salt? Og hvordan forvandler man uld til skjorter på bare tre nætter?

Norden er rig på eventyr. Magiske vejvisere der siger underlige ting. Eventyrhelte og frimodige heltinder der følger deres egen næse. Dybt vand. Mørke skove. Hvad gør en klog?

Eventyrfortælleren Madam Grøn popper op. Puff! Trommer kredsen sammen. Om det at være menneske. Om det at vokse. Om det som ikke kan nævnes med ord. Fyrer op og maler billeder i den indre biograf. Et tegneserieagtigt univers med kant og munter charme. Hallehøj! Er I med? Ad sti, afsted, over flor og fjelde. Det er ganske vist!

- Og ved du hvad? Det er ikke for børn. Kun! Alle er inviteret. Småfolk og godtfolk og nysgerrige sjæle. Også dem vi ikke ser med det blotte øje.

Til forundring, fornøjelse… - og et lille strejf af magi!

Medbring:

  • En del spidse øren
  • Rumpestykkevarmer
  • Et drys tanker egnet til eftertanke
  • Arvinger og gamle skeletter ad libitum

 

Om historiefortælleren

Abelone Bregninge har en mangeårig baggrund som historiefortæller og arbejder med det levende ord. Hun ser sig selv som opdagelsesrejsende i et indre, symbolsk univers. Samler stumper af ben og gamle knogler i en åndelig og sproglig tradition, som er større end de fleste af os aner. Genfinder urkraft og gemt visdom fra børneværelset, i Nordens eventyr og myter og nordiske rødder. Om det at være menneske. Med ånde og ånd. Nye ord. Gamle ord. Toner. Til kraften. Til ilden. Til det nye årtusinde og de næste syv generationer.

Abelone er uddannet i ”Holotropic Breathwork” fra ”Grof Transpersonal Training” i 2000. Det giver hende en indsigt og forståelse for naturmytologiske samfunds brug af død- og genfødselssymboler i riter og myter. Symboler og metaforer som også lever mellem linjerne i Nordens trylleeventyr og mytologi, -  som poetiske landkort for livets kredsløb og den shamanistiske rejse. Abelone producerer desuden podcast til Radio Underjordisk, på Den2Radio. I reportage og levende fortælling rækker hun mikrofonen til passionerede fagfolk omkring Nordens oldtid.

Link:

Madam Grøn til FOAs kongres i 2008

https://www.youtube.com/watch?v=W37mhYsAiO8

Radio Underjordisk – levende fortid i fortælling

http://den2radio.dk/programserier/radio-underjordisk/

 

<<   Se flere artikler...
Copyright: GULDFUGLEN v/ Abelone Bregninge, Historiefortæller & podcaster
| Tel. +45 5121 2811 | Kontakt informationer |
Teknik: Tom Vilmer Paamand © 2020 | Design: How2get.net & ComputerArts.dk